Rum se vyrábí z melasy ve várkách , což umožňuje lepší kontrolu nad fermentací. Vlastní kmen kvasinek byl vyšlechtěn tak, aby přeměnil jen 8 až 8,5 % alkoholu (oproti standardním 10 % a více). Tato nižší koncentrace znamená, že proces probíhá pomaleji, což ale v Karibiku nevadí. Dvousloupcová destilační kolona vyrobená částečně z mědi, což přispívá k hladké chuti a bohatému aroma. Tak jako je každý dobrý příběh složen z mnoha různých zážitků, tento blend se skládá z řady lehkých a těžkých rumů, jejichž stáří se pohybuje od 3 až po 12 a 15 let . Pro zrání se používají sudy z nového světa, tedy sudy z amerického bílého dubu po bourbonu a Tennessee whiskey a pro závěrečný dotek se ukládají do sudů ze starého světa, tedy sudů z francouzského dubu po španělském sherry, které dodávají jemnou a nasládlou dochuť.
Aroma: komplexní a plné charakteru, s tóny javorového sirupu ,pomerančové kůry a tmavého cukru.
Chuť: Jemná a uvolněná, s tóny sladkého karamelu a svůdným, sofistikovaným závěrem.