Pizzolato Sparkling Rosé Extra Dry Organic 0,75l 11,0%

230,00 Kč
S DPH

Jedná se o velice pečlivý výběr hroznů, jenž v první fázi probíhá tradiční proces vinifikace bílého vína (Glera) při teplotě 15-17°C. Následně je víno umístěno v nerezových tancích, kde je následně přidáváno celkem 5% odrůdy Raboso a probíhá alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teplotě po dobu šedesáti dnů dokud se nedosáhne určitého vnitřního tlaku (konkrétně 4,5 atm).

Víno je zvlášť suché s velmi jemným perlením a jasně růžovou barvou. Ve vůni dominují květiny a třešně. Chutě jsou velice vyvážené s příjemnou kyselinkou a lahodným dozvukem.

Země původu: Itálie, Veneto

Počet

 

Doručení nad 1000 Kč po Ostravě zdarma.

 

Možnost ochutnávky rumů na prodejně.

Pizzolato Spumante Pinot Grigio DOC Extra Brut Organic 0,75l

Vinifikace
                   

Pečlivý výběr hroznů, první fáze vinifikačního procesu probíhá tradiční metodou výroby bílého vína, následně víno zůstává na krátkou dobu na slupkách pro získání maximální kvality. Druhá fermentace se provádí metodou charmat v nerezových tancích při kontrolované teplotě po dobu nejméně 30 dnů.

Degustace                  

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, zvlášť tvrdé, s živým perlením, s brilantní, slámově žlutou barvou s lehkými měděnými odstíny. Ve vůni převládá květinový vjem s jemnými kvasinkovými tóny. V chuti dominuje excelentní vyváženost, svěžest a dlouhotrvající suchý dozvuk.

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům. 

Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.

86fc3d1a07c463b79da95a18cac7cda0.jpg

 

Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.

 

41d74f8c7349797f5640297468aa06cc.jpg

 

Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:

  • využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
  • snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
  • automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
  • fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.

Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.

 

f3046b37d11c87ba014ddcc52c723918.jpg