Matusalem Gran Reserva 23y 0,7l 40%

1 378,00 Kč
S DPH

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter. Při popisu kvalit tohoto rumu se těžko vyhnete slovu sofistikovanost, která je přítomná v jeho chuti, aroma i závěru. Gran Reserva 23 je v současné době největším úspěchem v rodině Matusalem.

Počet

 

Doručení nad 600 po Ostravě zdarma.

 

Možnost ochutnávky rumů na prodejně.

Matusalem Gran Reserva 23y 0,7l 40%

Tento ultra-prémiový rum uspokojí nároky i těch nejsofistikovanějších a nejnáročnějších znalců rumů. Hlubokou zlatou barvu doplňuje unikátní chuť a nezaměnitelný charakter. Při popisu kvalit tohoto rumu se těžko vyhnete slovu sofistikovanost, která je přítomná v jeho chuti, aroma i závěru. Gran Reserva 23 je v současné době největším úspěchem v rodině Matusalem.

Barva

Bohatá zlatá až jantarová

Aroma

Vanilka, karamel, švestky, melasa

Chuť

Sametově hladká, komplexní, vanilka, karamel, melasa, dubové dřevo, bez příznaku surového alkoholu

Závěr

Suchý, dlouhotrvající, charakteristické chutě setrvávají na středu jazyka

Zrání a blending:

Proces zrání a blendování je založen na tzv. solera metodě, která byla původně vyvinuta pro výrobu sherry a Brandy de Jerez a spočívá v použití několikavrstevných soustav sudů, kde úplně nahoře je nejmladší rum a úplně dole (odtud solera) rum nejstarší. Po odčerpání výrobku ze spodní části systému se postupně doplňují pálenky do a z vrstev vyšších. Uplatnění tohoto způsobu při výrobě rumu Matusalem je svým způsobem unikátní a zajišťuje dokonalé míchání rumů různého stáří. Její použití vede k výjimečně jemnému destilátu.

Historie:

Matusalem & Company byla založena na Kubě v r. 1872 s cílem vyrábět rum té nejlepší kvality a nejjemnější chuti na světě. Matusalem využívá unikátní proces staření rumů, který  je založen na tzv. solera metodě, původně vyvinuté pro výrobu sherry, brandy a koňaku. Matusalem solera metoda (unikátní míšení rumů s odlišným stářím) byla adaptována na výrobu rumu a je díky ní získáván rum výjimečně jemný. Do 60. let 20. stol. se vyráběl na Kubě (v této době mu patřilo 50 % kubánského trhu s rumem), následně konfiskováno Castrovým režimem. V současné době se vyrábí v Dominikánské republice dle originální kubánské receptury.