

Centenario Rum 18 Years Old Reserva de la Familia 0,7l
Doručení nad 1000 Kč po Ostravě zdarma.
Možnost ochutnávky rumů na prodejně.
Doručení nad 1000 Kč po Ostravě zdarma.
Možnost ochutnávky rumů na prodejně.
Centenario Rum 18 Years Old Reserva de la Familia 0,7l
Výrobce růmu Ron Centenario – Centenario international už 50 let vyrábí v Kostarice likéry různých druhů s mezinárodním renomé. Nejsou to jen rumy, ale jistě jste se setkali i s národním kostarickým nápojem Guaro, koňakem Martell Cordon Bleu, ginem Brunet's, likéry Hpnotiq, Kahlúa a kávovým Don Braulio Licor de Café. Je toho spousta, co kostarický výrobce věnoval světu a v dnešní době vyváží své produkty do dalších 20 zemí.
Důležitým aspektem výroby rumu CENTENARIO je to, že zraje v dubových sudech po whisky. Tím získává svou specifickou chuť a charakter. Drtivá většina producentů rumu přitom nechává své třtinové destiláty zrát v sudech po bourbonu. Všechny jednotlivé druhy jsou v průběhu celé výroby pod přísným dohledem od pěstování cukrové třtiny až po vlastní distribuci. Jedině tak si značka zachovává unikátnost a špičkovou kvalitu. V roce 2017 získala značka nový dynamický a moderní vzhled. Lahev transparentně prezentuje barvu a tóny rumu čirým sklem. Svým tvarem a rytím postavy koně (loga značky) předává dynamiku a spodním nápisem Centenario vyrytým u dna připomíná sílu svého jména a historii. K robustní postavě lahve se hravě hodí nový elegantní štítek s průhledným pozadím, který s moderním a kvalitním inkoustem dodává lahvi na exkluzivitě.
Rum Centenario má své vedoucí postavení v segmentu prémiových rumův Kostarice i v Jižní Americe už 30 let. I když by se zdálo že rumy této značky jsou vyráběny klasickou metodou, i tato značka má svá specifika. Celý příběh rumu začíná u samotného pěstování třtiny, která se ještě šťavnatá a plná života sklízí po 15 měsících po jejím zasetí. Sklízí se ručním sečením a ihned z pole putuje do cukrovaru, kde se z ní lisuje životadárná, šťavnatě sladká šťáva. Tu hned podrobují kvašení a následné destilaci. Rychlým procesem a unikátní metodou agricole vzniká tzv. „mladý alkohol“. Není náhoda, že takový rum je nazýván zemědělským. S dalším přísně tajně střeženým postupem míchání a staření se dostává rum do sudů z bílého dubu, ve kterém dříve odpočívala již zmíněná whiskey.