Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic 0,75l
  • Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic 0,75l

Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic 0,75l

266,00 Kč
S DPH
Odrůda Glera
Barva bílé
Země / oblast Itálie, Veneto,
Obsah cukru demi sect (polosuché) - 33-50 g/l
Obsah alkoholu 11%
Specifikace zrání ne
Objem 75 cl
Alergeny siřičitany
Počet

 

Doručení nad 600 po Ostravě zdarma.

 

Možnost ochutnávky rumů na prodejně.

Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic 0,75l

Vinifikace                   

Pečlivý výběr hroznů, první fáze vinifikačního procesu probíhá tradiční metodou výroby bílého vína, fermentace probíhá při teplotě 15-17°C pro zachování kvality. Následně probíhá v nerezových tancích druhá fermentace – alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teploty po dobu alespoň 30 dnů, dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4,5 atm.

Degustace                  

Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, polosuché, s jiskrným perlením, brilantní slámově žluté barvy s nazelenalými odstíny. Víno s intenzivní vůní s tóny bílých květů a zelených jablek, v chuti velmi dobře vyvážené, svěží s jemně sladkým vjemem a dlouhotrvajícím dozvukem.

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům. 

Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.

86fc3d1a07c463b79da95a18cac7cda0.jpg

 

Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.

 

41d74f8c7349797f5640297468aa06cc.jpg

 

Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:

  • využití zelené energie – téměř vše je vyrobeno vlastní energií díky fotovoltaickému systému na střeše vinařství
  • snížení odpadu pomocí inovativních a energeticky účinných strojů, jako je organický čistič
  • automatické vypínače světelných systémů a lokální termostaty
  • fyto čištění a snižování spotřeby vody na vinicích pomocí mikro závlahy

 

Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.

Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.

 

f3046b37d11c87ba014ddcc52c723918.jpg

 

Zákazníci k tomuto produktu také zakoupili: