Naga Java Reserve 40% 0,7l

795,00 Kč
S DPH

Naga Java Reserve se vyrábí pomalým kvašením melasy. Jedná se o směs dvou destilátů z toho 52% blendu je tvořeno destilátem z tradičních čínských destilačních přístrojů s obsahem 60-65% alkoholu a zbylých 48% blendu je destilát vypálený na column still s obsahem 92% alkoholu.

Počet

 

Doručení nad 1000 Kč po Ostravě zdarma.

 

Možnost ochutnávky rumů na prodejně.

 Naga Java Reserve se vyrábí pomalým kvašením melasy. Jedná se o směs dvou destilátů z toho 52% blendu je tvořeno destilátem z tradičních čínských destilačních přístrojů s obsahem 60-65% alkoholu a zbylých 48% blendu je destilát vypálený na column still s obsahem 92% alkoholu.

Výsledný blend je prvně uložen do atypických sudů z týkového dřeva, které je pro Indonésii typické, a to na 3 roky. Po prvním staření se rum dává dostařit do sudů po bourbonu na celé 4 roky.

O rumu z Indonésie se vypráví spoustu věcí. Je to jeden z nejstarších destilátů vůbec a původně se mu říkalo „BATAVIA ARRACK“. Od ostatních rumů se dá odlišit jednoduše, protože do Batavia se přidává fermentovaná červená rýže. Údajně byl tento exotický destilát mnohem považovanější než rum karibský.

Doporučení: Rum je pro svou dostupnost, jak cenovou, tak chuťovou, ideální pro začínající nadšence. Jeho atypičnost však vybízí všechny objevitele, kteří hledají nové a zajímavé chuťové spojení.
 

Naše chuťová paleta:
Vůně:
 Muškátový oříšek, hřebíček, kakao, mango, karamel, banán, sušené bylinky.
Chuť: Hladká, koření, hřebíček, mango, banán, karamel, jemné kakao.
Závěr: Krátký, hřejivý, s tóny banánu a koření.