Kirk and Sweeney rum RESERVA 0,7l 40%

1 090,00 Kč
S DPH

Kirk & Sweeney RESERVA přináší zajímavou škálu vůní. Od intenzivní vanilky, přes nasládlé sherry až po jemnou vůni rozinek na pozadí. Dlouhá léta zrání dají poodhalit především tónům vanilky, které zde dominují. V chuti můžeme dále cítít sušené ovoce, muškátový oříšek, skořici a lehký nádech dubového dřeva. Závěr je hřejivý a dlouhotrvající. Každá láhev má své vlastní číslo.



Počet

 

Doručení nad 1000 Kč po Ostravě zdarma.

 

Možnost ochutnávky rumů na prodejně.

Kirk  and Sweeney rum RESERVA  0,7l 40%

"Kirk and Sweeney" byl název dřevěného škuneru, který byl vyhlášený v pašování rumu z karibské oblasti do Spojených států během prvních let Velké Prohibice v USA. Obvykle těsně předtím, než vplul do vod Spojených států, škuner Kirk and Sweeney zakotvil na tzv. „Rum Line“ (okraji vod spadajících do jurisdikce USA) a prodával rum menším lodím, které zastavily po jeho boku Menší lodě byly rychlejší a ovladatelnější než flotila pobřežní stráže a pašovaly pak rum na břeh. Legendárnímu škuneru se stal osudný rok 1924, kdy byl pobřežní stráží zajat s velkou nakládkou skvělého karibského rumu, poté přejmenován na „Chase“ a až do pozdních 40.let sloužil potřebám US Coast Guard.

Dnes je po něm pojmenován tento luxusní dominikánský rum, vyráběný z té nejlepší, ručně sklízené čerstvé cukrové třtiny v malých šaržích a zrající v amerických dubových sudech minimálně po dobu vyznačenou na láhvi, tedy celých 12 let (nejedná se tedy o typičtější metodu Solera).
Kirk & Sweeney RESERVA. přináší zajímavou škálu vůní. Od intenzivní vanilky, přes nasládlé sherry až po jemnou vůni rozinek na pozadí. Dlouhá léta zrání dají poodhalit především tónům vanilky, které zde dominují. V chuti můžeme dále cítít sušené ovoce, muškátový oříšek, skořici a lehký nádech dubového dřeva. Závěr je hřejivý a dlouhotrvající. Každá láhev má své vlastní číslo.

Zákazníci k tomuto produktu také zakoupili: