Centenario Rum 18 Years Old Reserva de la Familia 0,7l
Výrobce růmu Ron Centenario – Centenario international už 50 let vyrábí v Kostarice likéry různých druhů s mezinárodním renomé. Nejsou to jen rumy, ale jistě jste se setkali i s národním kostarickým nápojem Guaro, koňakem Martell Cordon Bleu, ginem Brunet's, likéry Hpnotiq, Kahlúa a kávovým Don Braulio Licor de Café. Je toho spousta, co kostarický výrobce věnoval světu a v dnešní době vyváží své produkty do dalších 20 zemí.

Rum s vlastním nápadem a tváří
Důležitým aspektem výroby rumu CENTENARIO je to, že zraje v dubových sudech po whisky. Tím získává svou specifickou chuť a charakter. Drtivá většina producentů rumu přitom nechává své třtinové destiláty zrát v sudech po bourbonu. Všechny jednotlivé druhy jsou v průběhu celé výroby pod přísným dohledem od pěstování cukrové třtiny až po vlastní distribuci. Jedině tak si značka zachovává unikátnost a špičkovou kvalitu. V roce 2017 získala značka nový dynamický a moderní vzhled. Lahev transparentně prezentuje barvu a tóny rumu čirým sklem. Svým tvarem a rytím postavy koně (loga značky) předává dynamiku a spodním nápisem Centenario vyrytým u dna připomíná sílu svého jména a historii. K robustní postavě lahve se hravě hodí nový elegantní štítek s průhledným pozadím, který s moderním a kvalitním inkoustem dodává lahvi na exkluzivitě.
Rum Centenario má své vedoucí postavení v segmentu prémiových rumův Kostarice i v Jižní Americe už 30 let. I když by se zdálo že rumy této značky jsou vyráběny klasickou metodou, i tato značka má svá specifika. Celý příběh rumu začíná u samotného pěstování třtiny, která se ještě šťavnatá a plná života sklízí po 15 měsících po jejím zasetí. Sklízí se ručním sečením a ihned z pole putuje do cukrovaru, kde se z ní lisuje životadárná, šťavnatě sladká šťáva. Tu hned podrobují kvašení a následné destilaci. Rychlým procesem a unikátní metodou agricole vzniká tzv. „mladý alkohol“. Není náhoda, že takový rum je nazýván zemědělským. S dalším přísně tajně střeženým postupem míchání a staření se dostává rum do sudů z bílého dubu, ve kterém dříve odpočívala již zmíněná whiskey.