Ryzlink vlašský pozdní sběr 2018 suché 12,5% 0,75l JEDLIČKA
  • Ryzlink vlašský pozdní sběr 2018 suché 12,5% 0,75l JEDLIČKA

Ryzlink vlašský pozdní sběr 2018 suché 12,5% 0,75l JEDLIČKA

224,00 Kč
S DPH

Skvělé víno z tradiční odrůdy vyladěné téměř k dokonalosti vyniká svoji krásnou žlutozelenou barvou. Ve výraznější vůni dominují květy hluchavky, tropického ovoce a bílého pepře. Chuť je harmonické a po ochutnání vystupují tóny zralého grapefruitu, rybízů, angreštu a hrozinek.  Vše je podpořenou svěží šťavnatou kyselinkou.

 

Počet

 

Doručení nad 1000 Kč po Ostravě zdarma.

 

Možnost ochutnávky rumů na prodejně.

Ryzlink vlašský pozdní sběr 2018 suché 12,5% 0,75l JEDLIČKA   

Barva bílé, odrůda  Ryzlink vlašský, ročník 2018, jakostní stupeň pozdní sběr, obsah cukru suché, zbytkový cukr  0,3 g/l, kyseliny 5,4 g/l, oblast Morava, podoblast Veklopavlovická, obec Bořetice, alkohol 12,5%, obsahuje oxid siřičitý.

  Snažíme se vnímat přírodu a být s ní v souladu a není to proto, že by se jednalo o trendovou záležitost...  

 

Rodinné vinařství Jedlička bylo založené v roce 2004.  V současné době hospodaří na 45 ha vinohradů v tratích Terasy, Čtvrtě a Kraví hora. Jedná se o prvotřídní polohy vinic s hlinito-písčitou půdou bohatou na hořčík.

Veškerá produkce je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům – používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábí technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.

​V Rodinném vinařství Jedlička se na prvním místě snaží vnímat přírodu a být s ní v souladu. Není to proto, že by se jednalo o trendovou záležitost. Základem je symbióza s vinnou révou i nádhernou krajinou této krásné části Moravy. Bio produkce hroznů navíc umožňuje vrátit se technologií výroby červených vín až před rok 1907.