

Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic 0,75l
Doručení nad 1500 Kč po Ostravě zdarma.
Možnost ochutnávky rumů na prodejně.
Doručení nad 1500 Kč po Ostravě zdarma.
Možnost ochutnávky rumů na prodejně.
Pizzolato Spumante Prosecco DOC Demi Sec Organic 0,75l
Vinifikace
Pečlivý výběr hroznů, první fáze vinifikačního procesu probíhá tradiční metodou výroby bílého vína, fermentace probíhá při teplotě 15-17°C pro zachování kvality. Následně probíhá v nerezových tancích druhá fermentace – alkoholové kvašení metodou charmat při kontrolované teploty po dobu alespoň 30 dnů, dokud se nedosáhne vnitřního tlaku 4,5 atm.
Degustace
Šumivé víno s certifikací Organic & Vegan, polosuché, s jiskrným perlením, brilantní slámově žluté barvy s nazelenalými odstíny. Víno s intenzivní vůní s tóny bílých květů a zelených jablek, v chuti velmi dobře vyvážené, svěží s jemně sladkým vjemem a dlouhotrvajícím dozvukem.
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino, které se nachází v regionu Treviso, bezesporu patří k vinařstvím s organickými kořeny. Jeho vznik se datuje k roku 1981. Zpočátku byl hlavní činností chov skotu a pěstování ovoce a zeleniny. V tu dobu se intenzivně pracovalo na hledání alternativních metod k používaným chemikáliím pro ochranu proti škůdcům.
Hrozny a vinná réva byly vynikajícími zemědělskými produkty pro projekt organického pěstování a brzy prokázaly pozitivní reakci na ekologické metody. První víno, které bylo kontrolované a certifikované kontrolním orgánem v souladu s nařízením (ES) č. EHS č. 2092/91, bylo vyrobené v roce 1991. Ve stejném roce byly regulovány novým evropským statutem organického vína vinařské a stáčecí techniky vinařství a Pizzolato Settimo&Gino získalo bio certifikaci na svá vína.
Současný majitel Settimo Pizzolato je v řadě pátou generací rodu, který se svými bohatými zkušenostmi řídí vinařství. Jeho ekologická produkce mu umožňuje podporovat dobré zdraví a obohacovat biologický poklad vinařství. Zároveň tak oživuje dávné spojení mezi člověkem a zemí. Soulad ekosystému země s prací vinařství dává za vznik vínu, které je výsledkem zdravých přírodních hroznů, které je šetrné k životnímu prostředí a které při ochutnání navodí atmosféru tradice a pohody.
Systém produkce organických vín zasahuje do všech částí výrobního procesu:
Vinařství Pizzolato Settimo&Gino patří dnes k silně inovátorským vinařstvím, které se neustále posouvá vpřed a které nabízí jak vysoce kvalitní vína, tak i nevšední zážitky pro návštěvníky s možnostmi poznávat 100% přírodní produkty.
Zároveň ale i mezi hlavní kréda patří ekonomizace procesů a produkce vín, která jsou cenově dostupná pro každého.